Miluji klasická jídla ve veganské soucitné úpravě. Toto je tradiční recept, který ovšem ve své původní verzi soucitný vůbec nebyl.


Představte si slepici. Celý život snáší vejce, která jí bereme a když je starší a snášet přestane, odměníme se jí za to všechno tím, že jí setneme hlavu a její maso přidáme do omáčky. Jestli se vám tato představa nelíbí stejně jako mně, ale máte rádi tradiční chutě, čtěte dále a uvařte si toto skvělé jídlo. Na konci článku najdete celý recept i ve videu.



Ingredience:


sušená lahůdková paprika

těstoviny - kolínka

sušené sojové maso

čerstvá paprika

sojová smetana

sušený česnek

hladká mouka

cibule

olej

pepř

sůl



Na jemno nakrájenou cibuli si osmažte na rozpáleném oleji,
po chvíli přidejte i několik lžic hladké mouky. Dobře míchejte a osmažte si krásnou jíšku. Na poslední chvilku přidejte ještě lahůdkovou papriku, kterou nesmažte dlouho, aby nezhořkla.
Vše zalijte studenou vodou, či zeleninovým vývarem a dobře promíchejte, ať v omáčce nejsou žmolky.Po chvilce by mouka měla začít houstnout. Přidejte nakrájenou čerstvou papriku, trochu cukru, soli, pepře a sušeného česneku a za stálého míchání chvíli povařte. Omáčku odstavte, dochuťte a přilijte sojovou smetanu.



Sojové maso uvařte v osolené a okořeněné vodě. Já ho vařím alespoň 20 minut a pak dalších dvacet minut nechám pod pokličkou odpočinout. Slijte přebytečný zbytek vody a soju vložte do omáčky.


Těstoviny uvařte dle návodu a můžete servírovat. Tato omáčka je skvělá i s rýží a nebo s kynutým domácím knedlíkem,
ale o tom zase jindy. 


Dobrou chuť!


Video s tímto receptem naleznete zde



CONVERSATION