Mám ráda Vánoce. Vůni františků, jehličí, hřebíčku 
a skořice. Světýlka v oknech a plápolající plamínky svíček. Koledy, rodinnou pohodu, rozbalování dárků a všelijaké pochutiny k jídlu i pití.

Jsou ale i věci, které na Vánocích ráda nemám. A to třeba předvánoční shon, honba za věcmi, které ani nepotřebujeme a obchodní centra nacpaná k prasknutí, reklama na každém kroku a samozřejmě také krvavá jatka v ulicích měst, 
kde trpí a umírají tisíce kaprů.

V novém videu jsem se na vše snažila podívat z té lepší stránky a předat vám své tipy na etičtější a ekologičtější Vánoce. Doufám, že na vás video přenese příjemnou sváteční atmosféru. Shlédnout ho můžete ZDE.

Těšit se v něm můžete také na záběry vánoční výzdoby u mě doma, na rady jak si připravit veganskou štědrovečerní večeři, nebo na tipy na dárky pod stromeček.
Jeden z nich je jednoduchý návod na výrobu směsi na perníčkové kakao, které hezky vypadá a dobře chutná. Níže vám popíšu stručný recept.

Přeji vám krásné klidné a etické Vánoce!

#VanoceBezNasili
____________________________

PERNÍČKOVÉ KAKAO


Ingredience:

sušené rostlinné mléko "Zajíc Vegan"
perníkové koření
obilninová káva
třtinový cukr
kakao


Postup:

Ingredience postupně vrstvěte do průhledné uzavíratelné sklenice tak, aby se střídaly tmavé a světlé vrstvy. Já použila malou sklenišku a tak jsem do první vrstvy dala dvě čajové lžičky kakaa, jednu lžičku obilninové kávy a půl kávové lžičky perníkového koření. Prostřední bílou vrstvu jsem vytvořila ze tří lžiček rostlinného sušeného mléka. A na vrch přišly čtyři lžičky třtinového cukru. Poté stačí vyrobit a přivázat cedulku s názvem a případně se složením a vlastnoručně vyrobený lahodný dárek je na světě.



- DISKUZE -


 

CONVERSATION