Rozhodla jsem se, že budu vařit víc zdravě. A tak začíná období pokusů s luštěninami, zeleninou a obilninami. Veganské párky a klobásky sice zůstanou na vždy v mém srdci, teď je snad ale budu mít méně často na talíři. No a tohle je jeden z mých prvních pokusů. Dopadl překvapivě chutně a tak jsem si říkala, že se podělím o recept. Kuličky, které se tradičně podávají k těstovinám, bývají vyrobené z rozemletých krav a telat. Já použila rostlinnou variantu od značky K-Take it veggie z Kauflandu, které jsou opravdu výtečné.



Ingredience:

pasírovaná rajčata
celozrnné špagety
nemasové kuličky
lahůdkové droždí
červená  čočka
třtinový cukr
vinný ocet
brokolice
rozmarýn 
česnek
květák
mrkev
pepř
olej
sůl




V hrnci si na oleji osmahněte cibulku a mrkev. Po chvilce přidejte i česnek a červenou čočku. Vše zalijte pasírovanými rajčaty a vodou. Přidejte brokolici a květák. Vše vařte, dokud zelenina a čočka nezměknou. No a poté přichází řada na tyčový mixér. Vše rozmixujte do hladka, ochuťte solí, pepřem, rozmarýnem, kapkou vinného octa, troškou třtinového cukru a velkou hromadou lahůdkového droždí. Poté už zbývá jen uvařit celozrnné špagety a na pánvičce opéct nemasové kuličky. A jídlo je hotové. 
Dobrou chuť!


CONVERSATION